Nieuws

Hard werken op de zachte kant

Het Bouwgenootschap Congres ‘Gamechangers in de bouw & infra’ leverde een rake analyse op van advocaat Edwin van Dijk. Zijn conclusie: echt samenwerken is niet soft.

 

door Ysbrand Visser

 

Buitenstaanders die maar zijdelings met de bouw te maken hebben, stuiten wel regelmatig op deze twee begrippen: ‘oud gedrag’ en ‘zachte kant’. Ze klinken vrij onschuldig, maar erachter schuilt een wereld van verschil. Waar oud gedrag onder meer terugvoert op barse bazen en de bouwfraude, is de zachte kant een domein dat in de bouw maar moeizaam voet aan de grond krijgt.

 

Sterker er moest een hele campagne ‘Marktvisie’ worden opgetuigd om de bouwwereld ervan te overtuigen dat je ook gewoon met elkaar kunt práten. Eerst moet je elkaar echter leren kennen, zo bleek nog niet al te lang geleden uit de onderstaande foto van een ontmoeting (RVB Café, foto Bas Kijzers) bij het Rijksvastgoedbedrijf.

Na die onderlinge ontmoeting en eventuele teamdag gaan partijen samenwerken in een project. En ongetwijfeld komen daarna enkele beren op de weg: risico’s die toch anders uitpakken en natuurlijk meerwerk. Kortom: een conflict.

Te voorzichtig

Advocaat Edwin van Dijk (Construct Advocaten) hoorde op het congres ‘Gamechangers in de bouw & infra’ (4 december 2018) tal van manieren om met die conflicten om te gaan. In Cobouw schreef hij nadien over wat er allemaal werd gezegd over (keten)samenwerking en concludeerde dat er daarbij veel te voorzichtig over die zachte kant werd gesproken. Alsof die inzet en houding niet ‘zakelijk of commercieel genoeg’ was.

Daartegen nam hij in hetzelfde artikel fel stelling: “Het toont de onwennigheid om het belang van goede gespreksvaardigheden, de menselijke maat en eer en waardering voor elkaars inbreng te durven benadrukken.”

 

Om nader tot elkaar te komen hamert Van Dijk juist op het belang van onderlinge gelijkwaardigheid, waarvoor wel “gesprekstechnieken, onderhandelingsvaardigheden, feedback kunnen en vooral durven geven” noodzakelijk zijn.

 

Zijn dat dan ‘softe skills’, vervolgt Van Dijk? Nee: dat is juist hard werken en daarom er is er geen enkele reden om die zachte kant zo omzichtig te benoemen. “Het verdient juist volle aandacht omdat alleen dan, zo lijkt mij, de ambities van de Marktvisie werkelijk gerealiseerd kunnen worden,” Aldus Van Dijk in het rake artikel.

 

Lees hier zijn complete analyse die in Cobouw verscheen.
Lees hier de uitgebreide terugblik op het hele congres (inclusief de presentaties).

Deel dit artikel