Nieuws

Big data in de civiele infrastructuur

Ontdek de weg naar een datagedreven assetmanagementorganisatie in de whitepaper ‘(big) Data savvy in de civiele infrastructuur’.

Om de eerste stappen te zetten op weg naar een datagedreven assetmanagementorganisatie is kennis over het gebruik van data nodig. Je hoeft echter geen data-scientist te zijn om met data aan de slag te gaan. Een zekere mate van ‘savvy’ is genoeg, dus slimheid of schranderheid.

Pilot

Dat alles ontdek je in de whitepaper ‘(big) Data savvy in de civiele infrastructuur’ van DON Bureau. Samen met de provincies Noord-Holland, Gelderland en Drenthe en haar partners (Axians, ESRI, IBM partners) voerde Don Bureau een pilot uit voor het gebruik van artificial intelligence in de civiele infrastructuur.


Deze pilot heeft onder meer geleid tot de whitepaper, die is geschreven binnen de context van het beheer van de civiele infrastructuur/openbare ruimte. Het digitale document bevat een uitleg over data en analyses, maar daarnaast ook een stappenplan om een datagedreven organisatie te worden. Met daarbij bovendien aandacht voor de schaduwkanten.


Met behulp van korte video’s kom je meer te weten over de verschillende onderwerpen. Alles bij elkaar geeft het een mooie en interactieve inkijk in wat er al mogelijk is in de civiele techniek.


Mocht de whitepaper (big) Data savvy in de civiele infrastructuur je interesse hebben gewekt, dan is Don Bureau graag bereid hierover in gesprek te gaan.

Deel dit artikel