Nieuws

Innovatie nodig voor verduurzaming en versnelling

Naast innoveren, verduurzamen en versnellen is samenwerking een belangrijke succesfactor voor de bouw.

De bouw kan op veel terreinen een bijdrage leveren aan de toekomst en specifiek aan de verduurzaming van onze leefomgeving. Het gaat echter erg langzaam, en daarom is er een versnelling nodig, aldus Henberto Remmerts.

Een mooi voorbeeld waar Remmerts met zijn bedrijf Tauw bij betrokken is, betreft de inkoopstrategie ten behoeve van renovatie en onderhoud van de walmuren in Amsterdam. Van de in totaal 500 kilometer aan walmuren, moet er 200 kilometer heel snel worden hersteld of opnieuw aangebracht.


In plaats van het inkopen van steeds kleine stukjes van 200 tot 400 meter, brengen clusters juist kansen voor verduurzaming en versnelling, aldus Remmerts. Zo heeft de aannemer dan veel langer zekerheid en werk, waardoor er ruimte ontstaat om zelf binnen die klus te gaan investeren én innoveren.

Succesfactor

Remmerts: “Opdrachtgever en opdrachtnemer kijken hierbij samen naar de manier waarop dit het meest efficiënt én duurzaam kan worden aangepakt. Zoek samen naar de optimale werkwijze wat betreft overlast, snelheid en kwaliteit. Een aannemer kan dan rustig een miljoen investeren in innovatie en nieuwe technieken als hij weet dat hij de komende zes jaar voor 100 miljoen werk heeft.”


Naast innoveren, verduurzamen en versnellen is samenwerking, volgens Remmerts, ook een belangrijke succesfactor. “De Marktvisie biedt hiervoor passende hulpmiddelen,” straalt Remmerts uit. Op 4 december gaat Remmerts tijdens het Bouwgenootschap Congres ‘Gamechangers in de bouw & infra’ dieper in op de rol van de Marktvisie in de toekomst van de bouwsector.Henberto Remmerts, Consultant Risicomanagement, Aanbesteden en Contracteren bij Tauw bv is een van de sprekers tijdens het Bouwgenootschap Congres ‘Gamechangers in de bouw & infra’ (4 december). Wil je Remmerts ontmoeten en o.a. meer horen over de rol van de Marktvisie in deze processen, schrijf je dan nu in.

Deel dit artikel